utorak, 6. srpnja 2010.

Pronadjeno blago - kako dalje ;)

Ne znam da li ste citale o nasoj hrelickoj avanturi, no izmedju ostalih stvari kupljen je i ovaj crveni ormaric od punog drveta. Originalna bravica koja radi, predivan kljucic, zdravo drvo i problem :(Drvo je premazano uljanom bojom, ispod je temeljna boja za drvo i taj dio je beba za smirglanje, ali ova crvena uljana je koma. Pokusala sam sa najostrijim brusnim papirom i osjecam se kao u onoj djecjoj rimi - povuci, potegni, izbrusit se ne da :(

Stoga bih one iskusnije u radu s drvetom zamolila za savjet - kako skinuti boju buduci nemam onu zgodnu spravicu koja to mehanicki radi, vec imam dvije zdrave ruke i puno dobre volje, ali moja repa-kutija, obrusit se ne zeli ;) Puknula me inspiracija kako ju urediti, no eto....osim da ostetim drvo, ne znam drugi nacin za skidanje ovako otpornih boja kome samo padne na pamet umjesto boje za drvo i laka koristiti uljanu boju?!

Samo da napomenem - nitro nije djelovao bas nekaj. Ne znam zasto, ali jedva sam uspjela ocistiti rub i to nakon skoro pol boce nitra. Malo prevec samo za jednu kutiju i jedan rub od cca 1 cm sirine :(

4 komentara:

. kaže...

draga, kupi si DESOL. to je tekućina (prozirna) koja skida uljanu boju na slijedeći način: obavezno koristi rukavice jer ako ti kapne na ruku, peći će! kistom namaži DESOL po ormariću i ostavi tako 20-ak minuta. onda se vrati sa običnom špatulom i boja će se skidati poput rastopljene žvakice. Kad sve skineš, onda pobrusi ali to će ti biti pjesma, jer DESOL skine 90% boje. kupiti u bilo kojem "boje i lakovi" dućanu.

Izzy kaže...

Uh, crveno... Može sve samo crveno ne! Ta boja je kao najveća kazna za mene, što se šmirglanja tiče! Možeš poguliti sve masne i ne znam kakve boje, ali kad ispod toga nađeš crveno - u nevolji si. Pogotovo ako misliš bojati to nešto u bijelo ili ivory... Unatoč primeru u 3 sloja i dalje će to crvenilo koje se jednostavno uvuklo u drvo probijati...
Savjet (moj) je da pošmirglaš koliko možeš i napraviš neki orijentalni đir na crnom ormariću... Možda se iznenadiš koliko dobro može ispasti! Sretno! ;)

Sandra Z kaže...

Uf, prilično teško pitanje. Ja bi ju samo prebojala željenim bojama ... budući je tako teško skinuti boju.

Inače na mojem blogu Tres chic, čeka te nagrada. Pusa i lp

Ninochka kaže...

hvala puno na savjetima.

izzy: znam, crvena i bordo su nocne more kod preuredjivanja. jedino kaj ih ubije je crna ;) a upravo to ne zelim. ovaj ormaric treba dobiti jednu pastelnu nijansu, stoga mu crvena i crna ne stoje.

tea: htjedoh te nazvati, ali rekoh zena je umorna od splita i suludog radnog tempa, pa da malo gnjavim ostale. koristila sam desol u obliku guste smolaste tekucine za skidanje boje s felgi, no na toj piksi pise ne na drvo :( bas je za metal. ocito ih ima vise vrsti. pusa najveca i dugujem ti veeeeeeeeeeeliku zelju sam reci kaj da napravim da ti ju ostvarim ;)

 
Related Posts with Thumbnails