subota, 1. svibnja 2010.

Vilinska princeza





vjerojatno vec i vrapci na grani pjevaju kako ninochka obozava motive vila, zmajeva i nekih izmastanih bajki :)

na jednoj od radionica, radili smo motiv po zelji. kako nam ana uvijek prepusta odabir sto cemo staviti na nas uradak, nije bilo tesko pogoditi da cu za svoj uradak odabrati vilu ;) ovog puta ana me iznenadila jer mi je ispunila i zelju - radila sam dva tanjura ;) na zalost imam fotke samo jednog jer je taj jos kod mene, dok je drugi sretno udomljen ;) sada krasi zid jedne djecje sobe.

uglavnom, radi se o plasticnom tanjuru, te smo mogli birati izmedju okruglog i cetvrtastog. izabrala sam po jedan od svake vrste :) kad mi vec dobra vila ana ispunjava zelju, a onda barem da zazelim kako spada ;)

na cijeli tanjur nanijeli smo podlogu za zlatne listice, posusili ju te prionuli lijepiti listice po volji. odabrala sam broncane listice za vilu na slici, te zlatne za drugu. vila je imala bijelu haljinu te sam smatrala te boje najboljima da istaknem njenu krhkost. o kako bijah u zabludi, jer niti ne mogoh pojmiti kakve sve trikove u svom sesiru skriva nasa ana. no slatke su to bile muke :)

nakon sto smo nanijeli listice, uslijedilo je ljepljenje motiva izrezanog iz klasicnog decoupage papira (on je tvrd i deblji, te ga je potrebno prije ljepljenja namociti, u po mogucnosti mlacnu vodu kako bi se brze omeksao i pripremio za ljepljenje). nemojte zaboraviti osusiti papir prije ljepljenja, jer su ljepila koja koristimo u decoupage tehnici na bazi vode, daklem voda ih razblazuje i ispire ako ne pazimo ;) pocet ce vam se stvarati mjehuri ;)

smjestila sam svoje vile (jedan motiv je ovaj koji vidite, dok je na drugoj vila bila odjevena u prekrasnu leprsavu plavu haljinu dok je u ruci nosila vilinski fenjer). sve dobro premazala ljepilom i osusila. zatim smo colorinkom crtali po motivu a poanta je bila obojiti sve dijelove osim zlatnih listica. obojala sam vili donji dio haljine, ljubicastom bojom koju sam razvodnila razrjedjivacem ocrtah joj korzet, zutom obojah krila, te leptirima pojacah boje na krilima. taman kada mislih da smo gotovi jer sam razblazenom varijantom zelene i zute koja je postala gotovo prozirna, krenula obojiti cijelu povrsinu, boje su se promijenile. postale su intenzivnije. ouch, jesam li fulala?! na srecu, nisam :) vec sam se vidjela sa pola tone brusnog papira i pokusaja popravka udeshenog, kada je ana rekla da moramo obojati cijeli motiv colorinkom. uh, tesko. taman mi se sve dopalo kako je, zasto sve. ok, poslusno napravis kako ti se kaze i evo, sve je premazano zutom :) broncani listici promijenili su boju i postali nekako zlacaniji.

zatim smo na cijeli tanjur nanijeli medium 2k lak za raspucavanje. kada su se konacno na nasim tanjurima pojavile pukotine, u njih smo po zelji utrljavali ili uljanu boju ili prah. odabrala sam zlatni prah. na drugom tanjuru koristila sam intenivnije boje te sam utrljavala bijelu uljanu boju jer su se tako pukotine bolje istaknule.

kako ne bi ispalo da mrzim colorink, ovo je uradak s colorinkom koji mi se jako dopao. iduci put napisat cu nesto vise o staklenom crijepu radjenom takodjer slicnom tehnikom kombinacije papira i colorinka, no s potpuno drugacijim krajnjim rezultatom. ;)

2 komentara:

Anonimno kaže...

Prekrasno,sve lijepo i jednostavno napisano, jako mi se sviđa.
Veliki pozdrav,
Zondra Art!

Ninochka kaže...

hvala ti puno, trudim se da bude jasno i onima koji su tek poceli s ovim nasim mastarijama ;)

 
Related Posts with Thumbnails