ponedjeljak, 10. svibnja 2010.

Hrelicka avantura - 09.05.2010 - dio 2.

U cik zore za neke, a za hrelicke avanturistice taman na vrijeme, uputih se naoruzana ruksakom, hranom (friski slanci iz pekare) i dodatnim torbama na Hrelic. Buduci mi je smsom odgovorila znala sam da je Tea budna i na putu ;) Preostalo je pronaci Zeljku koju niti ne znam kako izgleda ;) No to je ipak ono najuzbudljivije ;)

Taman kad stigoh do dogovorenog mjesta (WC da da najlakse za nac i svi znaju gdje je), docekalo me nasmijano lice omiljene blogerice - Sandre Z. :) Zena kojoj ne biste dali vise od 25 kada ju vidite prvi put, zracila je svojim prepoznatljivo zaraznim optimizmom. Kratka razmjena infa da Tea ceka curke, Zeljka ne dolazi itd, nas dvije krecemo u potragu za blagom. Curke ce nas i onako pronaci, jer u doba mobitela skoro pa ne mozete biti izgubljeni nigdje, pa cak niti na buvljaku ;)

Gledamo cega ima, kada nalecemo na sareni stand put limenih kutija (vecinom novih ili ambalaza, no jedan primjerak je bio stara garda iz doba mog djetinjstva kada su u takvim kutijama ekskluzivno pakirali slatkise). Pogled mi je odmah privukla plavo bijela porculanska teglica za caj (handmade in Holand, oznaka provjerena putem neta i doista takva posudica na ebayu kosta fino). Cijena - sitnih 10 kn :) Hop! Moj prvi ulov ulijece u veeeeeeeeeeliku torbu :)

U medjuvremenu javile su se Tea i Maja koje cekamo kako bismo zapocele pravu potragu. Nekako smo Sandra i ja odmah na pocetku zastrujale istom vibrom u potrazi za drvenim stvarima, skrinjama i slicnim. Tea i Maja strujale si vise ka tkaninama i oblekicama ;) Tein ulov imale ste priliku vidjeti na njenom blogu http://www.hobbychic.blogspot.com/

Inace, kada vidite ova nasmijana lica, tesko da mozete odoljeti ponavljanju avanture :


Uglavnom smo doslovno isle u dva para - Maja i Tea su pronalazile svakojake forne i otkacene komade odjece, dok smo Sandra i ja maljivoscu malih mrava trazile drvene primjerke po povoljnim cijenama ;) Moram priznati da mi je najdrze cjenkanje bilo za Sandrin kovceg i moj pleteni kofer.

Da ne duljim puno kako je sve izgledalo, ulovi su bili fantasticni. Moram priznati da mi je to bilo najdraze jer kada u novcaniku u jednom trenu imas malo kuna i mislis da ces na Hrelicu gledati, netko ti uplati novac koji ti duguje vec tri mjeseca i voila - ulovis svasta lijepog ;) Evo mog ulova:


Drvena polica od punog drva (ovo je prasina inace je u izvrsnom stanju) - 10 kn


Kutija za sivanje, nedostaje rucka - 25 kn


Crveni ormaric od punog drveta s originalnim kljucicem - 20 kn


Staklena boca s poklopcem na navoj - 5 kn
Porculanska posuda za caj - 10 kn
Klompa - 15 kn
Kristalna posuda za maslac (mislila sam da je obicno staklo dok ne cuh zvuk koji samo kristal proizvodi kada ga kucnete) - 20 kn
Srceko od ceskog stakla (poklon od Tee) - neprocjenjivo :)
Porculanska kutija - 5 kn


Pleteni kovceg, potpuno nov - 10 kn i cokoladica

Grand total = 120 kn :)


Ovo je ulov od proslog mjeseca, kada jedne nedjelje sa susjedom posjetih Hrelic:
2 smjedja potpuno nova okvira - 10 kn
2 bijela okvira sa staklom - 10 kn
mramorni sat - 5 kn
pletena kosarica za nakit (potpuno nova) - 5 kn
srebrna posuda za grickalice - 15 kn s uskrsnjim popustom

Total = 45 kn :)

Mislite li jos uvijek da se na Hrelicu ne moze naci prejeftinih i predobrih predmeta?1 :) Mislim da cete ubrzo promijeniti misljenje kada vidite Sandrin nastavak na blogu http://treschicsandraz.blogspot.com

Broj komentara: 9:

bensedin art kaže...

Buvljaci su mesto za uživanje i relaksiranje, a da ne pričam šta sve lepo može da se pronadje i kupi za male pare!

Sandra Z kaže...

Nives, bilo mi je izuzetno zadovoljstvo s vama roštati po Hreliću! Još jednom hvala ti na upornosti i uvjerljivosti u cjenkanju (tko zna - zna) ... p.s. a za one godine, draga moja, "što piješ"

Unknown kaže...

odličan provod i odlično društvo a ulov van svih očekivanja! kad se ide opet? :)

Ninochka kaže...

sandra, cuj, sam velim kak si mi djelovala kada te prvi puta upoznah ;) curetak, a kad ono ne samo zena, nego i mama ;)
tea, ak se mene pita svaku nedjelju moze ;) hihi, bolje setnja hrelicem nego camiti u nekom kaficu ;) ili doma cistiti ;)
2 bensedin art: mi ovdje nemamo pravi buvljak. hrelic je najblize tome kaj postoji u ovim krajevima. prave buvljake imaju, na zalost, samo u srbiji, makedoniji i nesto u bih no oni su drugaciji. nema do buvljaka kada na jednom mjestu prodaju stoku, a na drugom armani jeans ;) hihi :) to je tek pravi dozivljaj. a turci su posebna prica. tamo vec moras biti profic u cjenkanju inace ne bus nis kupio ;)

Tina kaže...

ulov je fantastičan! ja se znam cjenkat,ooo da! imam ja neke svoje finte :)

bravo još jednom!

Ariana Moj Hobi kaže...

NIVES ČESTITAM,koji ulov,moram priznati na onoj plavoj posudici (made in Holland) i klompici sam doslovno zaplakala...ako išta volim,volim plavo posuđe...jao,jao...da sam barem mogla virnuti...ja sam dalekoooo!Dobro (Rijeka i nije tako daleko),da imam malo bolji auto,ne usudim se mojom punoljetnom fiestom dalje sama.Koje blago,koje blago si našla...ma super...uuu svašta ja ovdje natrabunjala!Od uzbuđenja!

Ninochka kaže...

ariana, sve cetiri smo imale bogate ulove, sam majin nikak da negdje pronadjem vidljiv :( definitivno pogledaj sandrin i tein ulov na njihovim blogovima ;) dan je bio super ;)

Biljana kaže...

Cestitam na dobrom ulovu, jedva cekam da vidim makeover istih.
Prekrasni su ti radovi i blog, dijelimo istu strast prema decoupage- u.Pozdrav:)

Sanja kaže...

Hrelić je zbilja super i svašta se može naći (i ja ponekad odem) a ti si našla zbilja prave stvari za malo love i naravno jedva čekam da vidim njihovo novo ruho! Pozzz

 
Related Posts with Thumbnails