nedjelja, 11. travnja 2010.

Uskrsnji vjencic


Pisanje bloga je velika obveza, no zbog odredjenih razloga kaskam sa novinama. Stoga imajuci u vidu da nisu svi na omiljenom "fejsicu" ili ne prate odredjene portale, predstavit cu Vam jedan po jedan svoje radove. Necu ih predstavljati kronoloski nego kako dodje inspiracija ili kako nadjem vremena opisati sto se desavalo ili kako je rad napravljen ;)

Jednog subotnjeg popodneva okupili smo se u NB-u iscekujuci radionicu. Moram priznati pet je bio magican broj - dovoljno mjesta za rad, dovoljno buke da Teu nitko ne nadglasa, i pet razlicitih pristupa necemu sto neki od nas nisu radili prije - uskrsnji vjencic ;)

Ponajprije iznenadjenje - umjesto iscekivanog stiropora, pleteni vjencic. Wow, obozavam prave vjencice. OK, prije nego krenete sa komentarima za i protiv stiropora, pleteni vjencic od slame je nesto sto daje Uskrsu i Bozicu stih "onog pravog" za mene. ;) Eto, jednostavno.

Iduca stavka - sisal. Mislim zbilja, u kojim sve bojama ne rade tu stvar, pa to je nevjerojatno ;)
Njezna mentol zelena, mmmm u kombinaciji s narancastom bit ce pun pogodak. Narancastu ne volim nimalo, no Uskrsnji stol ne bi bio sareni i veselo-proljetni bez svih boja iz prirode - zelene, zute, bijele, narancaste, ruzicaste :)

Nakon sto smo sebe i vjencic umotale u te tanke zelene vlati, trebalo je omotati vjencic. Nda, kako to super jednostavno zvuci! Naravno, prva pomisao je kaj je tu komplicirano. E tu sam vas cekala! Kao prvo traka od satena bjezi ko manekenka od cokoladne torte, ona siroka narancasta traka je nekako kruta i ne ide okolo tak lako, a kaj je najgore, te male tanke bestijice bjeze s vjencica. E neces! Omotat cu te ili propasti, parafraziram prekooceanske putnike. Ok, misija omotaj traku izvrsena. Da mi je samo znati kaj sad izvlaci iz pretinca iznenadjenja draga Tea.

Marmoriranje! Damn, a mislila sam kako s ove radionice idem doma cista ko sunce ;) Eeee, nope, krivo, malo se treba i zmazati. OK, voda spremna, boje ulivene, jaje porinuto uspjesno! Operacija marmoriranje izvrsena. (Na zalost, sliku jajeta mozete vidjeti samo na slici u privitku jer
je isto misteriozno nestalo s vjencica objesenog na vratima - sifra "trajna posudba bez pitanja").
Vjesamo ih na susenje i krecemo u igre bez granica.

Trakice, trakice, jos malo trakica i kad ste mislili da smo gotove - hihi, jos trakica ;) Svaka je vjencic izmastala na svoj nacin, i svidja mi se sto nitko nikoga nije iskopirao ;) Iskreno, volim kada su radovi jedinstveni, a ne svi isti jer tada imam onaj ruzan osjecaj konfekcijske robe umjesto dizajnerskih krpica ;) Svi znamo da zene vole dizajnerske krpice koje lijepo izgledaju, a nema ih svaka druga zena u gradu ;)

Gnjezdasca od karirane trakice, malo sijena napravljenog od zute trakice i, zahvaljujem Nataliji jako, umjetna prepelicija jaja za zavrsni dodir. ;) Malo vruceg ljepila i zalijepili smo piceka (pravi je ima i krilca, aha!).

Neki piceki su bjezali s vjencica spustajuci se niz spasonosne trake, neki su se ugnijezdili cekajuci pisanice, neki su skakutali po vjencicu, neki su imali krizu identiteta pa se maskirali u purane (sorry picek, krivi praznik, na ovaj jedemo jajceka), no svi piceki sjeli su upravo tamo gdje ih je dizajnerica zamislila - negdje na, oko ili viseci na vjencicu ;)

Voila, ovo je moj vjencic verzija 1.0. Verzija 2.0 spremljena je do iduce godine na sigurno ;)

2 komentara:

Sandra Z kaže...

Cool izvještaj sa radionice. Točno si mogu zamisliti sve kako je išlo. Još više cool vjenčić :)) Lijep pozdrav

Ninochka kaže...

fala sandra, veselim se ponovnom druzenju na nekoj radionici ;)

 
Related Posts with Thumbnails