utorak, 20. travnja 2010.

Smrc ... kutijica

jednog smrcavog dana kupila sam u chemaco trgovini drvenu kutiju za maramice. bila je u dosta losem stanju. zaprljana, ostecena na dva mjesta grubim rukovanjem, no upravo onakva kakvu prizeljkivah.

spadam u smrcavice. gledam tuzni film i suze teku u potocima. pogotovo ako se radi o zivotinjama. lassie se kod mene doma vrtio samo kada se nije islo van ili u goste, jer kako objasniti zakaj vam dijete izgleda kao da je plakalo danima, ociju otecenih i crvenih od placa, a samo je gledala lassie se vraca kuci ;) mrzim one ruzne kutije s maramicama koje izvlacite i odavno planirah nesto lijepo i romanticno za svoj stan. traganje za motivom se poprilicno oduzilo, sve dok jednog dana na jednom od foruma nisam ugledala kutiju s motivom koji mi je savrseno legao kao motiv moje kutije smrcalice.

ljubavna pisma, njezna prozracno ruzicasta podloga, cvjetici...ma predivno, romanticno i bas za smrc kutiju ;)

kako vec napisah, kutija je od sirovog netretiranog drveta. smirglanje, kitanje stolarskim kitom kako bih popunila ostecenja, ponovno smirglanje, opet kitanje i konacno dolazi na red lakiranje i uredjivanje.

ovog puta podloga je bojana direktno smijesanom nijansom ruzicaste boje iznutra i izvana. boja je upravo boja ruzicastih cvjetova. muckanje boje bilo je doslovno pokusaj i pogreska dok se nije poklopio pravi omjer komponenti. bojala sam kutiju u dva sloja, koje sam susila na zraku. zatim sam cijelu kutiju premazala s dva sloja ljepila za decoupage. sve se ponovno susilo na zraku. zatim sam prvo ocrtala mekom olovkom obrube stranica kutije, te nakon toga pristupila rezanju i lijepljenju.

eh da....rizin papir. hihihi! nitko mi do tada nije rekao da se rizin papir kada se namoci rasteze ;) odjednom su neki dijelovi bili veci nego planirah. dok je sve jos bilo mokro, odlijepih cijeli rizin papir (znate onu recenicu u filmovima "nemojte ovo pokusavati kod kuce! sve vidjeno djelo je profesionalaca koji su sve akcije izvodili u strogo kontroliranim uvjetima!", e pa to nije bio slucaj kod mene - ovo je bilo panika na djelu, nemam drugi komad tog papira i spasi kaj se spasiti da).

ruku totalno natrackanih ljepilom za decoupage krenula sam ponovno lijepiti papir, pazeci da se ovog puta ne rasteze, tj da ga ne potegnem kako bi se rastegnuo. buduci se ljepilo brzo susi, radila sam do laktova natopljena ljepilom ;) nakon puno znoja i briga, konacno je papir sjeo kako treba. zagladila sam sve lagano prstima, kako bi eventualni mjehurici sjeli kak treba. ostavila sam kutiju da se susi do jutra, gotovo pojela nokte od brige hoce li ispasti kako treba. ujutro - kakvo olaksanje! sve je upravo kako zeljeh!

raspicom za nokte (onom jeftilen iz dm-a, kao brusni papir samo tvrdje), izbrusila sam visak papira i zatim papirom brusnim oznake 1000 fino zaoblila eventualne neravnine. brusni papir 1000 sluzi za vodeno smirglanje, pa ga lagano namocite, visak potupkajte papirnatim rucnikom te tek onda prionite smirglanju, inace ce vam na predmetu ostati tragovi zmazano sivih tragova.

cijelu kutiju premazala sam s dva sloja mat akrilnog laka kako bih ju zastitila od krzanja jer ipak je to predmet za svakodnevnu upotrebu ;)

danas kada sam prehladjena, citam knjigu koja tjera suze na oci ili gledam kakav romantican film, moja smrc kutija ponosno pruza utjehu nudeci njeznu meku maramicu iz svoje nutrine :)









za kraj par preporuka za romaticne filmove uz smrc kutiju:
1. Dama s kamelijama (Greta Garbo i Robert Taylor)
2. Ana Karenjina (Greta Garbo i Fredric March)
3. Jesen u Nex Yorku (Richard Gere i Winona Ryder)
4. Ljubavna prica (Ali MacGraw i Ryan O'Neal)
5. Poruka u boci (Robin Wright i Kevin Costner)
6. Prohujalo s vihorom (Vivien Leigh i Clark Gable)
7. Lassie
8. Bambi
9. Casablanca (Ingrid Bergman i Humphrey Bogart)
10. It's a Wonderful Life (James Stewart)
11. Good Morning, Mr. Lawrence (David Bowie)
12. Braveheart (Mel Gibson)
13. Zelena milja (Tom Hanks i M.C.Duncan)
14. Blade Runner (Harrison Ford i Rutger Hauer)
15. Princeza Mononoke
16. Lovac na jelene (Christopher Walken i Robert De Niro)
17. Ben-Hur (Charlton Heston)
18. Kralj lavova
19. King Kong (sve verzije, jer mi je iznimno zao velike gorile, glumci su mi nebitni)
20. Kuca na jezeru (Keanu Reeves i Sandra Bullock)

Ovo je samo dio, na brzinu probran s moje filmske police. Redosljed nije niti po godini niti po kvaliteti, vec jednostavno kako stoje na polici tako sam vam ih napisala :) Preporucam pogledati sto zbog kvalitete samih filmova, sto zbog price.

Broj komentara: 8:

Ariana Moj Hobi kaže...

Pozdrav...volim romantiče dušice jer je to u novije vrijeme rijetkost,a neki bi rekli čak i sramota,bah,tko ih šiša...ja isto plačem nad knjigama i filmovima i vijestima.....kutija je nježna i vrlo lijepa,a i popis filmova mi se sviđa,favorit je Kuća na jezeru,a ako smijem ja bih dodala (osobno stavila na prvo mjesto) MOSTOVI OKRUGA MADISON....o mama mia,gledala sam nebrojeno puta,čitala knjigu i jednako tulila.....pozdrav Ninochka...svrati i na moj blog...pusek!

Sandra Z kaže...

I opet si me oduševila, kako pričom, tako i djelom. Vidiš ovo sa šmirglom 1000 nisam znala, hvala za info! Inače, šmrc kutija je predivna.. prava romantika uz romantične filmove.
p.s. lista filmova je super izbor, slažem se sa svima.

Ninochka kaže...

Mostovi okruga Madison vec ide u visu kategoriju to je melodrama ;) Nije bas bilo dijelova gdje ne osjecas golemu tugu ;) Hvala na komentaru, i vjeruj mi - blog vec skicam, sam jos ne kuzim kak dodati ovdje sve blogove koje pratim. To mi je Tea sugerirala i sada khm...moram ju online copit ;)

Sandra Z., hvala ti draga :*

HRANDICA kaže...

Kako vidim, da si nova u ovom virtualnom svijetu, želim ti dobrodošlicu i sretno probijanje kroz blogove kreativnih ljudi. Puno sreče in mnogo kreativnih prezentacija.

Ninochka kaže...

hvala hrandica, trudit cu se ispuniti ocekivanja i uzivati u bloganju :)

Ariana Moj Hobi kaže...

Juhu....jao,da se javim na temu sijamaca....obožavam ih i onaj na sličici je moooooooj i ima 5 godina i mogla bih o njemu napisati roman.....na fb-u su slike....a svakako bih voljela vidjeti tvoje mace,jao 15 godina?????Divno!!!!Pusek.....javi se,na temu maca i naravno dekupaža...i svega ostalog...ha,ha,kad spomeneš mace,ja još malo poludim!

Nena3110 kaže...

Zaista prelepo!
Kompletan dozivljaj!

Anonimno kaže...

Ma ti si super, baš mi se sviđaju tvoji radovi i blog!

 
Related Posts with Thumbnails